Farfuria sănătoasă, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Iași, este un manifest pentru mâncarea gustoasă, obiceiuri de gătit sănătoase și grijă față de comunitate. Este despre mâncarea ca hrană și pentru suflet, nu doar pentru trup, despre plăcerea unei mese savurate în tihnă și despre a pune pe masă alimente create cu respect față de consumatori și față de mediul înconjurător.

Bunătăți locale în Farfuria Sănătoasă, ediția I

Prima ediția a evenimentului a avut loc sâmbătă, 11 septembrie, la Casa Memorială „Mihail Sadoveanu” din Iași. 

Am învățat cum să combinăm alimentele pe care le punem în farfurie și am aflat că a avea un stil de viață sănătos e mai ușor decât am crede. În cadrul evenimentului am organizat ateliere de nutriție, creație și bună dispoziție:

  • Tăiței Grădinărești și Leomi Chocolate ne-au învățat cum să facem singuri paste colorate natural și ciocolată delicioasă. 
  • Ateliere de creație cu prietenii de la Artcycleit, de la care am învățat ce înseamnă Zero Waste și cum să evităm risipele de orice fel. 
  • „Artă muzeografică”, atelier susținut de gazdele evenimentului.

Bunătăți locale în Farfuria Sănătoasă, ediția a II-a

Cea de-a doua ediție a evenimentului s-a  desfășurat pe 18 și 19 septembrie, la Dobrovăț.  

Misiunea acestui proiect este de a ajuta tinerii, și nu numai, să conștientizeze necesitatea unei alimentații sănătoase, dar și importanța sursei din care provine hrana. 

Vrem să amintim tuturor celor care ne vizitează că 𝗰𝗲𝗹𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝗯𝘂𝗻𝗲 𝗹𝘂𝗰𝗿𝘂𝗿𝗶 𝘀𝗲 𝗳𝗮𝗰 𝗮𝗶𝗰𝗶, în Iași, chiar în curtea vecinilor noștri. Trebuie doar să ne oprim puțin din drum și le găsim. Să găsim și iubirea față de aproape, de tradiție și de comunitate!

Așadar, pentru a transmite și noilor generații tot ce avem noi mai bun și mai de preț, am hotărât să punem roți la Farfurie și să organizăm cea de-a doua întâlnire în cadrul evenimentului Romanian Cars Festival.

Aici, invitații noștri s-au bucurat de:

  • 3 workshop-uri gastronomice organizate de partenerii noștri locali Fabrica de Fum, Tăt Normal și Magazia Morăriței. Acolo au învățat cum se face un prânz cu produse „clean”, locale, fără chimicale și alte bazaconii.
  • Activități destinate pasionaților de automobilistic.
  • Concerte în aer liber alături de diferiți DJ și artiști locali.
  • Bunătăți de la producătorii locali în toate cele trei zile de festival (17-19 septembrie).

Bunătăți locale în Farfuria Sănătoasă, ediția a III-a

Proiectul Farfuria Sănătoasă își continuă misiunea de a promova bunătățile locale și importanța alimentației cu cea de-a treia ediție desfășurată duminică, 3 octombrie, la Palas Mall. 

În cadrul evenimentului pregătim împreună cu partenerii noștri locali 2 workshop-uri: unul despre apicultură și unul despre gastronomie, la care doritorii pot afla ce înseamnă o farfurie sănătoasă, gustoasă și echilibrată. 

(Visited 405 times, 1 visits today)